Naslovnica Rifin's news Zdravko Mamić - treći put

Zdravko Mamić - treći put PDF Ispis E-mail
Autor Guste Santini   
Utorak, 23 Ožujak 2021 16:00

Građani su s nestrpljenjem čekali ovotjedni početak saborske rasprave. U slobodnom govoru očekivalo se je inzistiranje oporbe da se osnuje posebno povjerenstvo povodom kompromitacije sudstva kojeg je pokrenuo gospodin Mamić. Oni naivniji su očekivali da će HDZ, kako bi pokazao da je premijer Plenković u pravu, pokrenuti osnivanje povjerenstva.

Narod bi rekao „Od sto glasa, glasa čuti nije“. Ne treba čuditi ponašanje saborskih zastupnika. Iako su ih izabrali hrvatski građani oni to ignoriraju danas kao što su to činili jučer. Koga briga što je svijet zgrožen događajima u Lijepoj Našoj. Postavlja se pitanje – kako je moguće da je tako tragično stanje u pravosudnom sustavu u zemlji koja je punopravna članica EU? Hrvatska je dramatično smanjila svoj ionako skroman ugled. Svi političari snose krivicu za stanje u pravosudnom sustavu. Nema izuzetka. Možda je to razlog, sumnjam, zašto se baš nitko nije javio kako bi ukazao na dramu koju je pokrenuo gospodin Mamić.

Kad parlament šuti, tada je jasno tko je glavni krivac za stanje u pravosudnom sustavu. U tome prednjače stranke koje su obnašale izvršnu vlast što znači da su imali podršku parlamentarne većine. Nije sigurno, kako sada stoje stvari, da ćemo se opametiti i kazniti one koji su nas doveli u ovu i ovakvu baruštinu.