Naslovnica Rifin's news Lekcija gospodina Milorada Pupovca hrvatskim političarima

Lekcija gospodina Milorada Pupovca hrvatskim političarima PDF Ispis E-mail
Autor Guste Santini   
Četvrtak, 18 Veljača 2021 16:02

Lekcija gospodina Milorada Pupovca hrvatskim političarima

U slobodnom govoru u Hrvatskom saboru gospodin Milorad Pupovac je 17. veljače očitao lekciju premijeru Plenkoviću glede ponašanja Vlade u Sisačko-moslavačkoj županiji: „Ako se nadležno ministarstvo misli igrati administrativnih procedura neka ne računa na podršku ovog kluba i ako to potraje dugo neka ne računa na podršku za takvu vrstu odnosa prema ljudima.“ Javni mediji, čiji je to temeljeni zadatak nisu komentirali tako snažno i precizno upozorenje gospodina Pupovca gospodinu premijeru Plenkoviću.

Gospodin Milorad Pupovac je dobio odgovor već drugi dan (18. veljače) na sjednici Vlade na kojoj je zaključeno, treba li kazati jednoglasno, kako se pojednostavljuje procedura baš onako kako je to zatražio gospodin Pupovac. Da bi odluka djelovala kao vlastita proširena je na cijelo područje pogođeno potresom. Građani Zagreba će s tjeskobom i, smijem li kazati, „ljubomorno“ prihvatiti „prilagodbu“ premijera Plenkovića jer se u Zagrebu, nakon gotovo godinu dana, nije učinilo ništa. Bilo kako bilo, gospodin Pupovac je uspio više učiniti za hrvatski glavni grad nego vladajući i oporba u skoro godinu dana. Tako je gospodin Pupovac pokazao kako se brane interesi vlastitog biračkog tijela. Gdje bi bila Lijepa Naša kad bi gospodin Milorad Pupovac na isti način tražio rješavanje mnogobrojnih problema kao što su: korupcija, kriminal,  pravosuđe, DORH, lokalni šerifi, itd.?

Javni mediji su svojim ignoriranjem izjave gospodina Pupovca jasno pokazali kako su opredijeljeni što je nezamislivo u demokratskom svijetu. Zato je dobro da je gospodin Milorad Pupovac dio vladajuće koalicije, jer da kojim slučajem nije njegova bi poruka završila na smetlištu.