Naslovnica Rifin's news Atipično

Atipično PDF Ispis E-mail
Autor Guste Santini   
Srijeda, 04 Ožujak 2020 17:00

Atipično

Konačno je hrvatska je vlast reagirala na način kako je to uobičajeno u uređenim zemljama. Tek imenovani ministar zdravstva je pokrenuo akciju da bi zaustavio na samom početku širenje koronavirusa. Gospodin Vili Beroš se je pokazao kao pravi menadžer u kriznim uvjetima. Na početku svog mandata nije tražio poštedu i razumijevanje javnosti već je krenuo u suzbijanje još uvijek nepoznate posljedice epidemije koronavirusa.

Gospodin Vili Beroš zaslužuje već sada velike pohvale za svoj rad. Umjesto slaganja s premijerom krenuo je u akciju. I to kakvu akciju! U njegovom Kriznom stožeru djeluju predstavnici svih javnih sektora koji mogu svojim aktivnostima pripomoći u savladavanju ovog ozbiljnog problema. Dok nam ostali ministri pričaju priče koje imaju za cilj samoreklamu, ministar Vili Beroš nas korektno izvještava o stanju glede učinjenog kao i o namjeravanim činidbama koje će tek učiniti. Javnost s pravom vjeruje gospodinu ministru. Gospodin Vili Beroš pokazuje kako u HDZ-u ima vrsnih stručnjaka koji mogu učiniti daleko više nego što to pokazuju dosadašnji rezultati. Pojava gospodina Vilija Beroša predstavlja veliko ohrabrenje kako nije sve propalo. Tako je naš premijer gospodin Andrej Plenković, ni kriv ni dužan, ostvario veliki rezultat zahvaljujući svom ministru zdravstva.

Iz navedenog slijedi pouka. Korupciju i njene derivate možemo identificirati kao epidemiju koju je moguće, ako se želi, eliminirati. Eliminacija samovolje vraća povjerenje i najbolja je mjera koja će zaustaviti egzodus mladih. Dakle, znamo i možemo. Prema tome, pravo je pitanje da li političari žele riješiti problem korupcije? Prihvaćanje predizborne podrške gradonačelnika grada Zaprešića Željka Turka od strane premijera Andreja Plenkovića predstavlja negativan odgovor na postavljeno pitanje.  Gospodin Miro Kovač govoreći o diktaturi i strahu članstva u HDZ-u ne govori to zato da bi se stvari mijenjale, već zato da bi dobio povjerenje članova HDZ-a. To otvara drugo pitanje: da li je gospodin Vili Beroš zalutao u HDZ?

Na kraju uz čestitke gospodinu Viliju Berošu predlažem budućem mandataru da ga imenuje za ministra znanosti i obrazovanja kako bi se otvorile stvarne perspektive rasta blagostanja hrvatskih građana umjesto politikantstva današnje ministrice gospođe Blaženke Divjak . Desetak menadžera kao što je gospodin Vili Beroš mogu razriješiti hrvatski gordijski čvor. Tako ćemo od zemlje gubitnice postati zemlja dobitnica.