Naslovnica Rifin's news Hajdučki izbori

Hajdučki izbori PDF Ispis E-mail
Autor Guste Santini   
Ponedjeljak, 06 Srpanj 2015 11:37

Za svakog dalmatinca, navijača Hajduka posebno, velika je čast biti izabran u NO. Pri tome valja reći, da izbor nije rezultat uobičajene prakse u Lijepoj našoj, dakle, političke odluke. Radi se o demokratskim izborima i tako iskazanoj volji ljubitelja Hajduka. Želim se zahvaliti svim glasačima na pruženoj mi podršci. Naime, od ukupno izašlih na izbor (3.198) dobio sam 1857 glasova što znači da mi je bar svaki drugi glasač koji je izašao na izbore dao povjerenje. Kako je moja struka ekonomska i živim cijeli život daleko od najlipšeg grada na svitu – Splita, ocjenjujem da sam postigao rezultat iznad očekivanja što implicira obvezu da im vratim na najbolji način - svojim zalaganjem za bolji Hajduk.

Da bih bio učinkovit u svome radu, ovim napisom pozivam sve ljubitelje Hajduka da mi putem ovih stranica priopće svoja razmišljanja, prijedloge, te možebitne operativne mjere koje bi pomogle našem Hajduku. Ovo se odnosi i na dijasporu. Naime, u Hrvatskoj smo se često odnosili prema dijaspori na neprimjeren način. Volio bih da se ljubitelji Hajduka iz dijaspore jave kako bi se uspostavila učinkovita suradnja Hajduka i dijaspore. Komunikacija uvijek i svuda otvara brojne mogućnosti. Hajduk kao instiucija sigurno može pomoći u konvergenciji dijaspore i Hrvatske.

Ukoliko ljubitelji Hajduka, Lijepoj našoj i dijaspori, budu nezadovoljni odlukama, rezultatima, itd., molim ih da mi to također priopće kako bi se problemi mogli riješiti na samom početku. Guranje problem pod „tepih“ najlošiji je mogući odnos prema problemima. Za probleme smo sami krivi; da bi ih riješili moramo mijenjati svoj odnos prema drugima i tako mijenjati sebe.