Naslovnica Harač Patriotizam

Patriotizam PDF Ispis E-mail
Autor Guste Santini   
Ponedjeljak, 17 Veljača 2020 13:18

Patriotizam

Hrvati su poznati po svojoj kreativnosti. Ona je posebno naglašena kada su u pitanju novci. Poznata je naša „vrlina“ neplaćanja poreza i traženja subvencija. Izgleda da smo uspjeli globalizirati tu našu kreativnost. Predlažem da pokrenemo projekt na razini EU kako bi obrazovali ostale građane EU kako se učinkovito „žica“ novac. Posebno bi trebalo zadužiti vlast da smisli prodaju našeg postignuća putem franšize.

 

Naš premijer gospodin Andrej Plenković aktivno sudjeluje na pripremi financijske omotnice koja će se provoditi u narednih sedam godina. Prema dostupnim informacijama javnih sredstava priopćavanja Hrvatska bi trebala najmanje osjetiti odlazak Velike Britanije iz EU. To se obrazlaže činjenicom da smo najkraće koristili kohezijske fondove.

Međutim, to nije sve. Sada nastupa naša kreativnost. Predlaže se da zemlje koje su najviše pogođene iseljavanjem dobiju dodatna sredstva kako bi se usporilo iseljavanje. Tako hrvatski građani koji su nezadovoljni svojim položajem u svakom pogledu napuštajući domovinu omogućuju državnoj kasi da poveća prihode. Ukoliko se realizira navedeno možemo očekivati dodatni „napor“  hrvatske vlasti da ubrza iseljavanje kako bi se dodatno povećali prihodi.

Zaključno moram kazati kako smo ostali tragična balkanska zemlja u smislu kako zapad interpretira pojam balkanski.