Naslovnica O znanosti u Hrvatskoj Važnost temeljnih biomedicinskih istraživanja za medicinsku praksu

Važnost temeljnih biomedicinskih istraživanja za medicinsku praksu PDF Ispis E-mail
Autor Vlatko Silobrčić   
Utorak, 25 Rujan 2012 12:58

      Nakon prikaza polazišta i teksta o važnosti i koristi znanstvenoga pristupa, čini mi se logičnim navesti tekst o tomu koliko su fundamentalna znanstvena istraživanja važna za medicinsku praksu. Podsjetit ću samo da su fundamentalna istraživanja ona u kojima je glavna motivacija istraživača znatiželja. U tekstu koji slijedi čitatelj će moći naći potpuniju definiciju. Taj bi tekst još jednom trebao omogućiti zainteresiranome čitatelju/čitateljici da, na konkretnim primjerima, vidi način znanstvenoga razmišljanja, a taj se najbolje vidi baš pri fundamentalnim istraživanjima. Zato su ta istraživanja i najbolji način uvođenja mladih znanstvenika u „posao“.
      Priznajem da će tekst koji slijedi biti lakše razumjeti onima koji imaju medicinsku naobrazbu, i zato se ispričavam onima koji to nemaju. Mislim, ipak, ako se potrude, da će im se trud isplatiti jer će moći na primjerima vidjeti kako se dolazi do znanstvenih podataka i zaključaka koji se na njima osnivaju.

 

 

 

vaznost_temeljnih_biomed_str_1_cr

vaznost_temeljnih_biomed_str_2_cr

vaznost_temeljnih_biomed_str_3_cr

vaznost_temeljnih_biomed_str_4_cr

vaznost_temeljnih_biomed_str_5_cr

vaznost_temeljnih_biomed_str_6_cr

 

 

 
خرید vpn خرید کریو خرید کریو دانلود فیلم خارجی دانلود فیلم خرید vpn دانلود فیلم خرید vpn خرید vpn خرید کریو دانلود فیلم خرید فیلتر شکن vpn