Naslovnica O Imunološkom zavodu Što sam sve pokušavao

Što sam sve pokušavao PDF Ispis E-mail
Autor Vlatko Silobrčić   
Četvrtak, 07 Rujan 2017 08:56
S namjerom i nadom,  podržao sam osnivanje Istražnoga povjerenstva za Imunološki zavod Hrvatskog sabora.  Da objasnim: ponadao sam se da će se možda ipak, nakon 20 godina od prekida moga mandata, doista ozbiljno istražiti što se s Imunološkim zavodom događalo u  RH. Želio sam to i radi Zavoda ali i radi sebe, jer su moji "obožavatelji" olako, bez argumenata, meni pripisali glavnu krivnju za njegovo sadašnje stanje. Tek treba vidjeti hoće li se moje nade ostvariti.

Zato sam se rado odazvao da svjedočim pred Povjerenstvom. Bilo je to 31. kolovoza ove (2017.) godine. Svjedočio sam puna tri sata. Dobio sam obećanje da ću moći preslušati fonogram i pročitati zapisnik. U ovom trenutku mogu reći da sam uspio na svjedočenju govoriti i o tome što sam sve pokušavao (uzalud!) da ishodim samo jednu odluku tadašnjih vlastodržaca: molio sam da Država, koja je započela s 50% dionica Zavoda i s vremenom svoj udio povećavala, odluči što će sa Zavodom. Hoće li ga dalje privatizirati (uz kontrolnih 25% + jednu dionicu) ili će postati njegov potpuni vlasnik, što bi impliciralo i brigu o ulaganju u njegovu zastarjelu tehnologiju.

Neka sam od mojih pisama svim relevantnim adresama spomenuo u prethodnim tekstovima pod naslovom "O imunološkome zavodu, d.d.". Sad sam ih odlučio sva pojedinačno objaviti da o mojim pokušajima ne bude nikakve dvojbe. Kopije tih istih pisama poslao sam na adresu Istražnoga povjerenstva u Sabor jer su od mene to zatražili.

Slijedi, dakle, popis tih pisama i zatim svako od njih. Time će priča o mojem mandatu u Zavodu biti zaokružena. Još bih samo bio sretan kad bih mogao kratko, kad Istražno povjerenstvo obavi svoj zadatak, cijeloj priči dodati njegov argumentirani zaključak.

Dokument: Popis pisama 

Pisma su u skupinama od najviše 10 njih. Tamo gdje pojedini redni brojevi manjkaju, u mome su originalnome popisu bili dopisi koje nisam pisao ja.

Dokument: Pisma od 1-10 
Dokument: Pisma od 11-20
Dokument: Pisma od 21-30
Dokument: Pisma od 31-40
Dokument: Pisma od 41-50
Dokument: Pisma od 51-60
Dokument: Pisma od 61-70
Dokument: Pisma od 71-80
Dokument: Pisma od 81-90
 
خرید vpn خرید کریو خرید کریو دانلود فیلم خارجی دانلود فیلم خرید vpn دانلود فیلم خرید vpn خرید vpn خرید کریو دانلود فیلم خرید فیلتر شکن vpn