Naslovnica O Imunološkom zavodu Početak mog mandata

Početak mog mandata PDF Ispis E-mail
Autor Vlatko Silobrčić   
Ponedjeljak, 17 Veljača 2014 13:02
Godine 1992. došlo je vrijeme za novi mandat direktora IZ-a. Direktor je bio dr. sc. Mirko Beck. Bio je raspisan natječaj, ali je u travnju te godine Hrvatski fond za privatizaciju imenovao Upravni odbor IZ-a: dr. sc. Mate Ljubičić  (predsjednik), dr. sc. Stjepan Turek (zamjenik predsjednika), te članovi: Zlatko Gotal, doc. dr. sc. Eugen Šooš, prof. dr. sc. Janko Vodopija. E. Šooš je uskoro dao ostavku i zamijenio ga je doc. dr. sc. Stanislav Smerdel.

Taj je Upravni odbor (dalje UO) poništio raspisani natječaj i imenovao mene za v.d. glavnog direktora IZ-a (bio sam se javio na gorespomenuti natječaj). Istodobno je UO poništio i započetu transformaciju IZ-a. Na osnovu odluke UO-a, pripremio sam elaborat  o procjeni i zahtjev za pretvorbu IZ-a u dioničko društvo (uz pomoć tvrtke TEB-REVIZIJA, Zagreb).

U travnju 1993. UO  je raspisao javni natječaj za glavnog direktora IZ-a,  i izabrao me na tu dužnost na četiri godine, nakon što je prihvatio moj Program rada. Iste godine u studenom IZ je dobio suglasnost za pretvorbu, s time da je osnovna glavnica bila procijenjena na 20 062 000,00 DEM. Odmah smo raspisali poziv za kupnju dionica (1 dionica = 100 DEM), te smo do 16.12.1993. završili upis dionica za 50% glavnice (355 zaposlenih upisalo je 68 290, 143 ranije zaposlenih 27 430, i 102 građana RH preostalih 4590 dionica). Bili smo se potrudili da posjetimo kod kuće i one zaposlenike IZ-a koji su bili bolesni i/ili nemoćni i ponudili im dionice. U veljači 1994. Hrvatski fond za privatizaciju donosi odluku o prijenosu  drugih 50% dionica u svoj portfelj.

Kad je UO prihvatio Godišnji izvještaj IZ-a za 1993. i  tvrtke TEB-REVIZIJA , donio je i odluku o sazivanju Osnivačke skupštine tvrtke Imunološki zavod d.d. Hrvatski je fond za privatizaciju raspodijelio dionice iz svoga portfelja: 33,33% ostaje Fondu, a 16,67% prenosi se u portfelj Mirovinskih fondova RH. Osnivačka je skupština održana 2. lipnja 1994., te je tako IZ postao dioničko društvo.

Dana 21. lipnja 1994. održana je konstituirajuća sjednica novog UO-a, u kojem su bili: prof. dr. sc. Zvonimir Baletić, prof. dr. sc. Branko Jeren, dr. sc. Nastja Kučišec-Tepeš, dr. sc. Sabina Rabatić i doc. dr. sc. Stanislav Smerdel. Sljedeći je mjesec taj odbor imenovao mene za glavnog direktora IZ-a. Dakako, pošto je raspravljao o mome Programu djelovanja i potpisao sa mnom menađerski ugovor.
 
خرید vpn خرید کریو خرید کریو دانلود فیلم خارجی دانلود فیلم خرید vpn دانلود فیلم خرید vpn خرید vpn خرید کریو دانلود فیلم خرید فیلتر شکن vpn