Naslovnica O Imunološkom zavodu Početak mog mandata

Početak mog mandata PDF Ispis E-mail
Autor Vlatko Silobrčić   
Ponedjeljak, 17 Veljača 2014 13:02
Godine 1992. došlo je vrijeme za novi mandat direktora IZ-a. Direktor je bio dr. sc. Mirko Beck. Bio je raspisan natječaj, ali je u travnju te godine Hrvatski fond za privatizaciju imenovao Upravni odbor IZ-a: dr. sc. Mate Ljubičić  (predsjednik), dr. sc. Stjepan Turek (zamjenik predsjednika), te članovi: Zlatko Gotal, doc. dr. sc. Eugen Šooš, prof. dr. sc. Janko Vodopija. E. Šooš je uskoro dao ostavku i zamijenio ga je doc. dr. sc. Stanislav Smerdel.

Taj je Upravni odbor (dalje UO) poništio raspisani natječaj i imenovao mene za v.d. glavnog direktora IZ-a (bio sam se javio na gorespomenuti natječaj). Istodobno je UO poništio i započetu transformaciju IZ-a. Na osnovu odluke UO-a, pripremio sam elaborat  o procjeni i zahtjev za pretvorbu IZ-a u dioničko društvo (uz pomoć tvrtke TEB-REVIZIJA, Zagreb).

U travnju 1993. UO  je raspisao javni natječaj za glavnog direktora IZ-a,  i izabrao me na tu dužnost na četiri godine, nakon što je prihvatio moj Program rada. Iste godine u studenom IZ je dobio suglasnost za pretvorbu, s time da je osnovna glavnica bila procijenjena na 20 062 000,00 DEM. Odmah smo raspisali poziv za kupnju dionica (1 dionica = 100 DEM), te smo do 16.12.1993. završili upis dionica za 50% glavnice (355 zaposlenih upisalo je 68 290, 143 ranije zaposlenih 27 430, i 102 građana RH preostalih 4590 dionica). Bili smo se potrudili da posjetimo kod kuće i one zaposlenike IZ-a koji su bili bolesni i/ili nemoćni i ponudili im dionice. U veljači 1994. Hrvatski fond za privatizaciju donosi odluku o prijenosu  drugih 50% dionica u svoj portfelj.

Kad je UO prihvatio Godišnji izvještaj IZ-a za 1993. i  tvrtke TEB-REVIZIJA , donio je i odluku o sazivanju Osnivačke skupštine tvrtke Imunološki zavod d.d. Hrvatski je fond za privatizaciju raspodijelio dionice iz svoga portfelja: 33,33% ostaje Fondu, a 16,67% prenosi se u portfelj Mirovinskih fondova RH. Osnivačka je skupština održana 2. lipnja 1994., te je tako IZ postao dioničko društvo.

Dana 21. lipnja 1994. održana je konstituirajuća sjednica novog UO-a, u kojem su bili: prof. dr. sc. Zvonimir Baletić, prof. dr. sc. Branko Jeren, dr. sc. Nastja Kučišec-Tepeš, dr. sc. Sabina Rabatić i doc. dr. sc. Stanislav Smerdel. Sljedeći je mjesec taj odbor imenovao mene za glavnog direktora IZ-a. Dakako, pošto je raspravljao o mome Programu djelovanja i potpisao sa mnom menađerski ugovor.
 rifincom_banner_galerija


خرید vpn خرید کریو خرید کریو دانلود فیلم خارجی دانلود فیلم خرید vpn دانلود فیلم خرید vpn خرید vpn خرید کریو دانلود فیلم خرید فیلتر شکن vpn