Naslovnica O Imunološkom zavodu Kratak uvod

Kratak uvod PDF Ispis E-mail
Autor Vlatko Silobrčić   
Ponedjeljak, 17 Veljača 2014 12:34
Davno sam bio odlučio napisati poduži tekst o Imunološkom zavodu d.d. (dalje IZ), u kojem sam bio direktor od 1992. do 1997. Zašto sam onda oklijevao. Zato što se moglo dogoditi da se Država, kao većinski vlasnik osvijesti i donese neke bitne odluke za djelovanje IZ-a i za njegovu budućnost. Kako se to nije dogodilo, nego se dogodilo ono što se moglo predvidjeti još u moje vrijeme. IZ je došao do stečaja, od kojeg je spašen u posljednji tren. Od jučer (11. veljače 2014) ima novog direktora. Moguće je da će tako IZ konačno krenuti u nekom razumnom smjeru i pokušati spasiti što se spasiti može.

Smatrao sam zato da je došlo vrijeme da napišem namjeravani tekst, posve u skladu s mojom navadaom da o svakom svom većem društvenom angažmanu  ostavim pisani trag. Tako se na istoj e-adresi na kojoj će se naći ovaj tekst, nalaze moji tekstovi o Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti (HAZU – ZA KAKAV SE ZALAŽEM), o mom  djelovanjima  na području znanosti (O ZNANOSTI U HRVATSKOJ) i u Programskom vijeću HRT-a (HRT OD JAVNOG DO DRŽAVNOG). Tekst kojem je ovo kratak uvod, čini s tim tekstovima logičan  paket. Sve sam  te tekstove sastavljao na isti način: u njima se nalaze dokumenti, ili poziv na relevantne dokumente,  koji argumentiraju napisano.
 
خرید vpn خرید کریو خرید کریو دانلود فیلم خارجی دانلود فیلم خرید vpn دانلود فیلم خرید vpn خرید vpn خرید کریو دانلود فیلم خرید فیلتر شکن vpn