Naslovnica HAZU za kakav se zalažem Dodatak zapisniku 5. sjednice Razreda

Dodatak zapisniku 5. sjednice Razreda Ispis E-mail
Autor Vlatko Silobrčić   
Utorak, 09 Kolovoz 2016 14:31

OSVRT NA ZAPISNIK 4. SJEDNICE RAZREDA OD 22.TRAVNJA 2014.

27. svibnja 2014.

Ad točka 2.6. Zapisnika

Ne sporim da je ta točka vjerodostojno unesena u Zapisnik, premda ja nisam bio razumio da je pitanje produljenja mandata Upravi, Predsjedništvu i Tajnicima Razreda, bar što se tiče našega Razreda, time riješeno.  Zato mi sada ostaje samo da zamolim da, uz Zapisnik koji će biti prihvaćen, uđe i moje mišljenje.

Podsjetit ću da sam nekoliko puta na Skupštinama Akademije, a dakako prije toga u Razredu, protestirao protiv načina na koji Akademija obavlja izbore za svoje vodstvo. Da je to tako svatko se može uvjeriti u mojoj knjizi „HAZU za kakvu se zalažem“ (do koje je svaki član/ica Akademije mogao doći). Isti se tekst može naći na mrežnoj stranici www.rifin.com, u poglavlju o izborima za vodstvo Akademije. I dalje smatram da nije dobro da Akademija nema primjerenu proceduru toga izbora, posebno zato što bi ona svojim primjerom trebala uspostavljati najviše demokratske standarde. Posve sigurno u takve standarde ne ide navika da se u izbornoj godini, još prije ljeta. (premda je Izborna skupština u kasnu jesen!), netko od zainteresiranih sjeti da se nekim usmenim dogovorom, umjesto izborne procedure, mandat dobije ili produži.

Dakle, u skladu s mojim opetovanim zauzimanjem za dobro osmišljenu, otvorenu, javnu i u svemu primjerenu proceduru svih izbora u Akademiji, pa tako posebno izbora njezina vodstva,  molim da se ovo moje mišljenje pridoda Zapisniku sjednice od 22. travnja ove godine. Nisam protiv ove Uprave ali jesam protiv ovakve procedure. Hvala.

                                                                                                                                                                                Vlatko Silobrčić, v.r. 

 

 
خرید vpn خرید کریو خرید کریو دانلود فیلم خارجی دانلود فیلم خرید vpn دانلود فیلم خرید vpn خرید vpn خرید کریو دانلود فیلم خرید فیلتر شکن vpn