Naslovnica HAZU za kakav se zalažem Govori na skupštinama Akademije

Govori na skupštinama Akademije Ispis E-mail
Autor Vlatko Silobrčić   
Ponedjeljak, 26 Srpanj 2010 11:30


Pod ovim sam naslovom sabrao sve svoje govore na skupštinama Akademije. Povodi su bili različiti. Držao sam se uvijek istoga obrasca: pročitao bih govor i zatim ga predao i zamolio da se uvrsti u zapisnik Skupštine. Govori su najčešće bili kratki; gotovo uvijek kraći od 10 minuta. Poredat ću ih kronološki i ne vidim potrebu da ih komentiram. Iz sadržaja bi trebalo biti jasno o kojem sam pitanju govorio. Neki od tih govora naći će se i pod drugim naslovima, uvijek tamo gdje su povezani s pitanjima o kojima je  pod tim naslovima riječ.

tn_skupstina03

tn_skupstina1203

tn_skkupstina504

tn_skupstina5041

tn_statut1005

tn_statut10051

tn_skupstina06

tn_skupstina061

tn_skupstina062

tn_skupstina063

tn_skupstina307

tn_skupstina3071

tn_skupstina10


Po svojoj suštini, premda ne sadrži govor na  Skupstini, mislim da se među gornje tekstove može uvrstiti i moje pismo koje sam napisao za Jutarnji list, reagirajući na intervju koji je Predsjednik Milan Moguš  dao tome listu. U razgovoru je mene spomenuo pa sam smatrao da imam pravo i dužnost o tome nešto reći.

tn_jutarnji07

Bit će jasno iz prikazanih tekstova i njihova slijeda da većina mojih govora nije imala nikakva odjeka, a neki se od njih  nisu niti našli u zapisnicima  Skupština; „činili su njihov sastavni dio„. Nisu nikada u cijelosti prikazani u Zapisnicima.

Komentare i/ili sugestije molim poslati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript