Naslovnica

Poziv istraživačkom novinarstvu PDF Ispis E-mail
Autor Guste Santini   
Utorak, 14 Kolovoz 2018 19:13

Poziv istraživačkom novinarstvu

Svi žale. Političari iznose svoju nadu, kao gospodin Turk, kako će vjeruje smrt mladog Mattea pokrenuti promjene u pravcu učinkovitijeg zdravstva. Niti Poncije Pilat ne bi se bolje ogradio od  eventualne svoje krivnje. Ministar Kujunđić je očito vidno potresen, te je spreman snositi posljedice. Premjer Plenković je odlučan da se unaprijedi sustav, kao da nije do sada znao kako je stanje u zdravstvu. Liječnici su otišli „trbuhom za kruhom“ pa bi svakom djetetu trebalo biti jasno da plaćamo ceh našoj nerazumnoj politici.

Obitelj Mattea je doživjela bolan udarac. Nema goreg slučaja od slučaja kad roditelji pokapaju svoje dijete. U prethodnom sam napisu bolan udarac za obitelj Mattea nazvao tragičan događaj za sve građane grada Zaprešića. Jasno sam rekao kako ne bi smjela „pasti prašina“  na ovaj tragičan slučaj. Kako sredstva javnog priopćavanja reagiraju, osim časnih izuzetaka, vjerojatno je da će cijeli slučaj brzo pasti u zaborav. Sada je vrijeme gospodo novinari da svojim stavom stanete na stranu hrvatskih građana i da u ime tih istih građana koje profesionalno informirate prozovete i pozovete vlast da snosi odgovornost za grijeh propusta. Nije moguću nikom i nikad dati oporost za tako grubu grešku/propust koja je stajala jedan mladi život. Treba jasno građanima reći zašto se je dogođeno dogodilo i tko je sve izravno i neizravno kriv za to što se je dogodilo. U protivnom postajemo dio tragedije koja se je dogodila našem sugrađaninu ali ukoliko ne progovorimo sutra bi se mogla dogoditi nama samima.

Nitko nema pravo na šutnju. Naprosto nije dopustivo da se bilo tko igra s životima hrvatskih građana.

 
خرید vpn خرید کریو خرید کریو دانلود فیلم خارجی دانلود فیلم خرید vpn دانلود فیلم خرید vpn خرید vpn خرید کریو دانلود فیلم خرید فیلتر شکن vpn